Kolme äitiä, kuusi lasta, kolme potkupyörää, kolmet vaunut, rajallinen budjetti -kesä kaupungissa

torstai 30. kesäkuuta 2011

Oi Ankkalammen puisto, sinussa on sitä jotain (ja voisi olla vielä paljon enemmän)

(Huom! Jutusta puuttuvat kuvat blogistiäideistä riippumattomista syistä. Korjaamme asian mitä pikimmiten)

Ankkalammen puiston leikkikenttä eli viralliselta nimeltään Kaunisjärvenpuiston leikkikenttä on jätetty oman onnensa nojaan. Näky on kuin Kaurismäen elokuvasta: ruosteinen karuselli pyörii hiljaa tuulessa, ruusupuskat kurottavat ruokkoamattomia oksiaan kohti satunnaisia ohikulkijoita ja yksinäinen lapio odottaa hiekkakasassa pikku kaivajan kättä. Näky on sen verran lohduton, että omakin silmäkulma uhkaa kostua.

Vielä vajaamiehityksellä oleva testiryhmämme (A-M hoiti meidän "mediakontaktejamme" vielä mansesta päin) pöllähti melkein kukonlaulun aikaan puistoon ja valloitti leikkikentällä olevan kiipeilytornihässäkän alusen lapioillaan ja ämpäreillään. Joukon paljasjalkainen raumalaisvahvistus vaipui heti muistojen maininkeihin ja kertoi, kuinka jokunen vuosi sitten ankkalammen puisto oli vielä nasta paikka, johon oli mukava tulla syöttämään sorsia ja muita räpyläjalkaisia. Silloin lammen ympärillä oli kuulemma aita ja linnuilla lammen keskellä olevassa saaressa pienet tönöt suojaa ja lepoa varten. Vaan ei ole enää.

Samalla kun lapsemme kaatelivat iloisina ämpärikaupalla hiekkaa tornista alas maahan sekä toistensa housuihin ja kenkiin, tuijottelimme me puistoa ja paransimme maailmaa. Ankkalammen puistossa on hillittömästi hukkaan heitettyä potentiaalia. Rauman keskustassa ei esimerkiksi ole yhtään kunnon piknikpuistoa! Vanhan Rauman rauniopuistossa on tunnelmaa, mutta täällä olisi leikkikentän lisäksi nurmikenttää ja lääniä, missä juoksennella. Hurjimmissa visioissamme näimme pari puista paviljonkia, joissa eväänsä voisi syödä suojassa porotukselta. Voitaisiin jopa järjestää pientä kahvin ja pullan myyntiä, joko äitien tai jonkun muun tahon toimesta. Lammessa uiskentelisi ankkoja ja sorsia, joita voisi syötellä ja ihmetellä. Leikkipuisto olisi kunnostettu, olisi muutama härveli, kunnon hiekkalaatikko ja siistityt puskat. Molok nielaisisi roskat. Haaverit hoidettaisiin näppärästi kadun toisella puolella sijaitsevassa sairaalassa (vanhemmat tunnetusti arvostavat hyviä terveyspalveluita). Voitaisiin pitää puistojumppaa, lasten tapahtumaa ja vaikka mitä. Turistit piipahtaisivat puistossa Vanhan Rauman kierroksellaan ja huokailisivat "Oh, how lovely", "Wunderschön" ja "Vautsivau". Talvella lammella luisteltaisiin, puissa roikkuisi valoja, pörröinen poni kantaisi lapsosia lammen ympäri... Ankkalammen puisto voisi olla Rauman oma pikku Kirjurinluoto (Porilaiset ovat tässä edelläkävijöitä)!

Puiston surkea tila ihmetyttää, sillä kaupungin wihertoimen luokituksen mukaan puisto kuulu I-luokkaan eli sen pitäisi olla

- varustetasoltaan monipuolinen
- perusvarusteina mm. hiekkalaatikko, keinu, karuselli, jousieläin
- lisäksi liukuja, monitoimitelineitä, erikoisleikkivälineitä sekä puistokalusteita
- erilaisia istutuksia

(www.rauma.fi)

Ei leikkikenttää heti ylläolevasta kuvauksesta tunnistaisi.

Kuulostaako tämä ihan hullulta? Ovatko blogiäidit saaneet auringonpiston vai tunteeko joku muukin Ankkalammen puiston hehkun?



Näytä suurempi kartta



Näytä suurempi kartta

5 kommenttia:

  1. Komppaan äitejä ja symppaan puistoa! Mulla visiona "puisto vauvoista vaareihin". Vieressä olevan vanhainkodin asukkaat voisivat ulkoilla puistossa lapsosten leikkiessä, mahdollisesti jumpata puistojumpassa yhdessä äitien, isien ja lapsien kanssa... Onko missää muualla puistoa tälläisellä idealla? Tässä Raumalle mahdollisuus erottautua muista kaupungeista!

    VastaaPoista
  2. Olisi aivan ihanaa kun puisto saataisiin kuntoon ja lammen ympärille aita että pääsee lasten kanssa ruokkimaan lintuja sekä puistoileen ja mikei vaikka jäätelö kioskia lammen vierelle :)

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä olen ja hyviä ideoita tuli teiltä !
    Hiljattain Raumalle takaisin muuttaneena oli melkoinen pettymys vierailla Ankkalammen puistossa oman jälkikasvun kanssa.

    VastaaPoista
  4. Ankkapuistosta on mahtavat mahdollisuudet tehdä vaikka mitä! Niitä mahdollisuuksia vain ei valitettavasti ole käytetty. Minunkin silmissäni siinä olisi mahdollisuus vaikka Turun Kupittaan puiston tai Porin Kirjuriluodon kaltaiseksi koko kaupungin virkistysalueeksi jumppa-, leikki- ja pikniknalueineen.

    VastaaPoista
  5. Todella mahtavalla paikalla ankkalammenpuisto!
    Mikä viheriö ja ilman raikkaus. Mutta tällä hetkellä aivaan hirveässä kunnossa. Ensinkin, aita olisi hyvä saada takas lammen ympärille ja ankat lampeen. Ja sitten ne punaiset "rappuset taivaaseen" olisi hyvä saada pois, mikä ihnmeen tarkoitus niillä on? Sunnuntaina 31.7.2011 kun kävin puistossa oli siellä 3 virolaismiestä juomassa pussikaljaa niin oli heillä myös noin vuoden ikäinen tyttölapsi rattaissa valjaissa, ei meitä sitten huvittanut sinne jäädä pitemmäksi aikaa juoppojen kanssa olemaan.Muutama tikku saatiin lahonneesta puuhökötyksestä sormiin, ja karusellissä pyöriessä piti varoa ettei rehottavat ruusupensaat revi käsivarsia.Toivottavasti kaupunki ymmärtäisi että Ankkalammenpuistosta voisi saada vaikka kuinka hienon puisto. Uudet laitteet, kiipeilytelineet, keinut, hiekkalaatikko, liukumäki, pelikenttä ja katoksia missä voisi syödä eväitä. Mahtava virkistysalue kaikille!!!

    VastaaPoista