Kolme äitiä, kuusi lasta, kolme potkupyörää, kolmet vaunut, rajallinen budjetti -kesä kaupungissa

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Keskuspuistossa (hiekkaa tossut täyteen)


Ennen juhannuksen viettoon siirtymistä testiryhmä kävi Tiltan pyynnöstä keskuspuistossa. Keskuspuisto tarjoaa perussetin (keinuja, liukumäkiä, hiekkis) lisäksi ihan mukavan määrän vekottimia, mutta ei mitään aivan ihmeellistä - niinkuin keskuspuistoksi kutsutulta paikalta voisi odottaa. Puistoalueeseen kuuluu myös laaja viheralue.

Lapset tuntuvat tykkäävän kovasti tästä puistosta. Osasyynä saattaa olla puistossa sijaitsevan kahvilan jäätelötarjonta. Tilta totesi, että tässä puistossa on kivaa, koska voi mennä minne vaan, koska ei ole aitoja. Mistä pääsemmekin äidit moittivat -osioon. Puistoalue on laaja eikä aitoja tosiaan ole. Yksi kiva kiipeilyteline on syrjempänä, lähellä ruuhkaista risteystä. Liikenne on vilkasta lähes joka sivulla ja näkyvyys puiston reunalta toiselle on varsin heikko, syynä puinen laiva-esiintymislava keskellä puistoaluetta.

Laiva on lasten mielestä hirmuisen hauska, ainakin niin kauan kuin sormissa ei ole tikkuja. Suikki ja Urde testasivat lavalta liukumista hylätyllä,pyörättömällä skeittilaudalla. Henkilövahingoitta selvittiin. Myös laivaa vastapäätä oleva kivinen katsomo on lysti kiipeilypaikka. Eipä näitä ole taidettu ensisijaisesti lasten käyttöön tarkoittaa, mikä luonnollisesti lisää niiden vetovoimaa. Ongelmana on, ettei kuopusta keinuttava äiti nää, onko esikoinen kannella, yli laidan vai puiston toisella äärilaidalla.

Äidit moittivat myös puiston kenkiin tunkevan runsasta hiekoitusta. Ymmärrämme kyllä turvallisuusvaatimukset, mutta puistossa on niin lasten, aikuisten kuin vaunujenkin eteneminen todella raskasta. Treenimuotona kaksosrattaiden vetäminen puiston poikki on tehokasta, mutta raivostuttavaa. Autotietä kohti kiitävä lapsi saa ratkaisevan etumatkan, jos äidillä on vielä
hiekkaeste ylitettävänään.

Tasala Vilkk ja Hakri Iiro houkuttelevat lapsia pärskeisiin. Paljaskonttisena raumalaisena en voi sanoa tästä vesielementistä mitään pahaa. Etenkään kun omat lapseni eivät ole - toistaiseksi - veteen pulahtaneet.

Keskuspuistossa viihtyy ja useimmiten leikkikavereita on paikalla. Puisto on siisti, ja kahvila terasseineen on aivan vieressä. Kiva leikkipaikka, mutta kaupungin ykköspuistoksi kuitenkin hieman vaatimaton. Mahtaakohan tilaa riittää enää lisävempaimille?

9 kommenttia:

  1. Vaikka meitä nykyäitejä tuon tuosta moititaan liian rajoittaviksi ja turvallisuushakuisiksi, olen täysin samaa mieltä testiryhmän kanssa Keskuspuiston turvattomuudesta. Yhden lapsen perässä vielä juoksee, mutta kun paimennettavia on enemmän, on kaaos valmis. Tästä syystä en mielelläni Keskuspuistoon lasten kanssa edes mene! Alueen aitaamisesta voisi aloittaa ja puiston toimintojen järkeistämisestä jatkaa. (näkyvyys, kuljettavuus myös vaunujen kanssa) Yks äitee

    VastaaPoista
  2. Näin yleisessä puistossa saisi olla vessa! Ei sitä aina viitsisi ravata kahvilan vessaan..

    VastaaPoista
  3. Mä taas en Keskuspuistoon kaipaa aitoja. Ainakaan sellaista perinteistä koko alueen karsinoivaa aitaa. Olen paljon puistossa viettänyt aikaa lasteni kanssa enkä ole paljoa nähnyt vaarallisia tilanteita. Yleensä puistossa on aina sen verran vanhempia, että joku muukin kuin oma vanhempi ehtii pienen karkulaisen pysäyttämään.

    Sen sijaan kaipaan puistoon ehdottomasti isoa hiekkalaatikkoa isompia lapsia varten. Nykyinen pikkuinen mutterihiekkis on onnettoman kokoinen isolle lapsilaumalle. Vauvaikäisten puuhasteluun se riittää, mutta isommat kaipaavat suurempaa temmellyskenttää autoilleen ja muille leikeilleen. Hiekkaa puistossa tosiaan on tosi paljon, mutta kun se on turvahiekkaa ei se pysy kuosissa leikkejä ajatellen, vaan valuu miten vaan.

    Kolmas kommenttini Keskuspuistosta on, että on ärsyttävää, että vaikka kaupungille ilmoittaa jonkin korjattavan kohdan (taulussa olevaan numeroon), saa korjausta odotella joskus viikkokausia. Sinä aikaa voi joku ehtiä jo satuttaa itsensä.

    VastaaPoista
  4. Muuten kiva puisto, mutta kokoon ja käyttäjämäärään nähden ihan naurettavat roskikset! Yksi pikkuroskis itse leikkipuiston puolella ja sekin melkein aina täynnä. Kunnon roskis (molok) puistoon, kiitos.

    VastaaPoista
  5. Iso kiitos kommenteista!
    Testiryhmä ei haikaile aitaa koko puiston ympärille,vaan lähinnä strategisiin paikkoihin (esim. matala aita parkkipaikan puoleiselle sivulle). Se risteystä lähinnä oleva kiipeilyteline pitäisi jotenkin "eristää" pyörä- ja autotiestä, puskissa on liian paljon aukkoja. Eihän sitä aina voi päivystää telineen vieressä tekemässä vatsalihaksia. Myös testiryhmän äidit fanittavat molokkeja, niiden luulisi olevan järkevin valinta kaupunginkin kannalta.

    VastaaPoista
  6. Komppaan äitejä monessakin asiassa, mutta etenkin siinä, että kaupungin KESKUSpuistossa olettaisi olevan jotain ekstraa.
    Näin kesällä huomaa turistien rämpivän nilkkojaan myöten hiekassa ja vanhempien päät kolisevat hiekkalaatikolla yhteen, kun lapsetkin vielä yrittävät mahtua hiekkalaatikkoon. Lapsiperheitä on turha houkutella tämän vetonaulan avulla kaupunkiin...
    Talvella puisto oli vieläkin surkeampi näky. Puisto oli lähes aina arkisin autio ja syystäkin. Pienet jalat eivät jaksaneet tarpoa syvässä lumessa, eikä vanhemmat saaneet edes vaunuja kiskottua puistoon. Lisäksi harmia aiheutti uusi polkukaruselli, joka oli jähmettynyt vahvasti paikoilleen.

    VastaaPoista
  7. Hyviä kommentteja. Olen samaa mieltä monesta asiasta. Vältän viimeiseen asti käymästä kahden lapseni kanssa Keskuspuistossa, sillä on ihan mahdotonta vahtia siellä molempia jos menevät eri puolilla puistoa. Ja aivan ehdottomasti ensimmäiseksi niitä aitoja please! Niin liikennevaloreisteyksen kulmaan kuin vinoparkkipaikkojen puolellekin. Ja vaunujen/rattaiden kanssa puistoon on ihan turha yrittää mennä.

    VastaaPoista
  8. Uudistusta keskuspuistoon, Kiitos. Esimerkiksi: Lappset, linnunpesä keinuja puistoon. Lisäksi Cloxx leikkipaikkavälineitä.Ja Finnolta löytyy kivoja kiipeilytelineitä esim. apinapuu, apina metsä, motoriikkarata.Ro hoppe puualuksen voisi purkaa samantien. Tai jos kaupunki haluaa et nuoriso käyttää sitä ryyppäyspaikkana viikonloppusin. siel ne raumalaisnuoret istuvat paatin fööris, juovat sidukkaa ja räkivät, ja saavat oolla ihan rauhassa siellä. Luulis olevan tikkuja takapuoli täynnä, meinaa niitä siitä paatista saa. Järkyttävä hökötys ja vaarallinen!!! Purkakaa se pois ja nopeasti!

    VastaaPoista
  9. Lukeekohan näitä vielä joku? Kommentoinpa varmuuden vuoksi. Jostain kuulin sellaisen huhun, että Rojohoppe ollan purkamassa (hyvä!), mutta myös ne kiviportaat (ei todellakaan hyvä!). Miksi ihmeessä?! Toivottavasti ei. Vastahan ne portaat rakennettiin. Ovat valmistuneet sinä aikana, kun olemme täällä Raumalla asuneet (kolme vuotta sitten muutimme). Ovat kauniit ja lapsista kivat. Vähän pitkäjänteisemmin pitäisi suunnitella, ettei mene kaupunkilaisten rahat hukkaan. Sitä portaikkoakin kun rakennettiin yhtä hartaasti kuin muitakin kaupungin kohteita. Nimim. Parpansalin valmistumista odotteleva

    VastaaPoista