Kolme äitiä, kuusi lasta, kolme potkupyörää, kolmet vaunut, rajallinen budjetti -kesä kaupungissa

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Lotanpellon leikkikenttä, kavereiden kesken Nallepuisto

Pyörän peräkärryt natisten suuntasimme kohti Kappelinluhtaa ja mystistä leikkipuistoa, josta kulmilla puhutaan nallepuistona. Mukana oli 2/3 testiryhmästä, yhden perheen lomaillessa Hämeen sydämessä. Aurinko porotti, linnut visersivät ja kumpikin äiti sai jenginsä liikkeelle ajoissa. Päivä alkoi siis lupaavasti.


Matka taittui jouhevasti ja Tiltan kyydistä pudonnut suurennuslasikin löytyi hetken etsiskelyn jälkeen. Selvisimme parilla sydämentykytyksellä. Muutama ylämäki kannatti polkea, sillä perillä meitä odotti kerrassaan mainio leikkipuisto. Puisto tuntui ilmestyvän "hiukka puskista", sillä Nallenpolun varrella ei puiston lisäksi ole kuin vanhusten palvelutalo, mutta eipähän ole turhaa häiriötä, puolin eikä toisin. Ajatus ikäihmisistä leikkipuiston vieressä tuntuu mukavalta ja yksi papparainen lasten touhua penkiltä tiirailikin. Puistoon näytti pääsevan myös toista lenkkipolkua/soratietä pitkin, mutta emme tällä kertaa lähteneet selvittämään, mistä polku tulee. Tasaisesti puistoon kuitenkin sitä kautta väkeä lappasi eli ihan mistään kinttupolusta ei ole kyse.


Nallepuistosta löytyy mukavasti vempeleitä, joissa ainakin meidän mukelot tuntuivat viihtyvän. Tarjolla on keinuja, hiekkalaatikko, pari hytkytintä ja kaksi "virikekeskusta" (kiipeilyteline lienee jo vanhentunutta sanastoa), joissa lapset voivat liukua, kiipeillä, tasapainoilla ja äidit vetää vaikka leukoja. Köh köh. Kaikki ehjiä, hyväkuntoisia ja jotenkin fiksusti mitoitettuja lapsille ja lapsenmielisille. Puistoa ympäröi jonkin sortin keto (anteeksi onneton luonnontuntemukseni), joka tuntui toimivan hyvin karkailua ehkäisevänä tekijänä. Ahtikin meinasi ottaa rauhalliseen tyylinsä ritolat Nallenpolkua pitkin sen sijaan, että olisi syöksynyt heinien ja muiden kasvisten
joukkoon.



Puistoon on fiksusti jätetty muutama koivu tuomaan varjoa paahteella. Tulivat tarpeeseen.
Pirttipöytä ja penkit helpottavat evästelyä ja roskat voi kätevästi heittää keskellä puistoa törröttävään Molokin kitaan eli roskikseen. Testiryhmä kiittelee erityisesti hyvästä ja siististä roskisratkaisusta! Joka liekkipuistoon samanmoinen, kiitos. Kesäkerhoja varten puistoon on tuotu bajamaja, joka valitettavasti oli lukittu muilta käyttäjiltä. Olisi tietysti kiva, jos ovet hotelli helpotukseen olisivat auki muillekin käyttäjille. Lapsoset voivat suhauttaa kedon puolelle, mutta vanhemmillekin tulee joskus Hätä. Kovin rauhalliselta puisto tuntui eli tuskinpa ilkivaltaa tahi
kakkatulvaa tarvitsee pelätä. Vai?

Testiryhmä tykkäsi puistosta ja aikoo palata sinne heti, kun koko ryhmä on taas koossa. Toivottavasti puistosta pidetään hyvä huoli, jotta siitä riittää iloa vastaisuudessakin.









Näytä suurempi kartta

3 kommenttia:

  1. Mukava puisto, rauhallisella paikalla.Vaikea löytää jos ei tiedä missä sijaitsee. Penkit ja pöydät ovat olleet kateissa muutaman viikon, kukakohan niitä on tarvinu eikä palauttanut. WC olisi hyvä. Rauman kaikissa puistoissa samat laitteet, eikö niitä voisi hieman vaihdella ovat kaikki niin kopioita toisistaan. Markkinoilla nyt ihania riippukeinu keinuja ja pyöreitä verkkokeinuja jossa mahtuu muutama napero keinuu samaan aikaan (sellaisia löytyy E-joen lahdenperän puistosta).

    VastaaPoista
  2. http://www.kankaanpaa.fi/html/fi/1241615702861110539.html

    VastaaPoista
  3. Iso kysymys, miksiköhän tästä puistosta penkit hävisi jonnekin kaupungin setien varastoon samantien kun ohjattu leikkikenttätoiminta loppui ??
    Jonkinlaisella penkillä olisi käyttöä ihan vuoden ympäri.
    Hiekkalaatikon reunalla ei ole kovin kiva esim. eväitä maistella.

    VastaaPoista